100% NATUURLIJK

Ons ijs is puur en zit vol fruit. Wij gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten. (Behalve onze guilty pleasure blauwe bes cheesecake - deze is 99% natuurlijk). Zonder kunstmatige toevoegingen, concentraten of andere onzin. De basis voor al ons ijs is en blijft puur fruit. Zo bestaat ons aardbei ijsje uit 65% aardbei!

ZOETEN MET DADEL & KOKOSBLOESEM

Wij kiezen ervoor om 3 van onze ijsjes op natuurlijke manier te zoeten: aardbei, appel peer en mango passie. Dit zijn ook de typische ‘kinderijsjes’.  Veruit de meeste ijsjes op de markt bevatten geraffineerde of gekristalliseerde suiker, fruitsapconcentraat of glucose- of fructose siroop. Wij gebruiken dadels en kokosbloesemsuiker. Doordat wij deze niet verhitten blijven alle goede voedingsstoffen behouden. Naast natuurlijke suikers bevatten dadels vezels, vitaminen en mineralen. Hoewel kokosbloesemsuiker ook suiker is, is deze minder bewerkt dan geraffineerde suiker. Een goed en smaakvol alternatief.

FRUIT IS TOCH AL ZOET?

Waarom zoeten? Onze ijsjes zijn bevroren en vrieskou maakt smaken minder uitgesproken, waardoor ze een tikkie nodig hebben. Zo gebruiken we smaakmakers als limoenschil, citroensap en steranijs, maar is er ook een zoetje nodig. Dit maakt ons ijs ook iets zachter.

WAAROM NIET ALLE IJSJES ZOETEN MET DADEL EN KOKOSBLOESEM?

Omdat het oog ook wat wil! Dadel en kokosbloesemsuiker maken de ijsjes een stuk bruiner, waardoor dit niet voor elk ijsje geschikt is. In onze keuken experimenteren we continu met nieuwe ingrediënten.