3 goede redenen waarom je deze zomer vegan ijs moet bestellen

Vegan ijs - in andere woorden: plantaardig ijs - wordt steeds hipper en hipper. Niet alleen hip. Het is ook hartstikke duurzaam (want: je hebt er geen koeien voor nodig!) en het is niet van ander ijs te onderscheiden (dankzij Tijn, onze vegan ijsmeester). Daarnaast is het dé perfecte oplossing als je lactose intolerant bent. Ons vegan ijs is namelijk lactosevrij ijs. Maar misschien wel het belangrijkste: vegan ijs is hartstikke lekker. IJsbaart maakt vegan ijs waarvan je niet eens doorhebt dat het vegan is.

Oftewel: er zijn genoeg redenen te bedenken waarom jij vegan ijs eens moet proberen. 

Zeker nu het zonnetje weer schijnt, de dagen langer worden en we de zomer tegemoet gaan, is het tijd om extra te genieten van je ijsje.

ijsbaart-ijsjes-dakkas-haarlem

Vegan ijs is duurzaam

Vegan ijs is plantaardig ijs. Dat betekent dat er geen dierlijke producten in zitten. De Nederlandse melkveehouderij is de grootste individuele bron van stikstofneerslag in Nederland en verantwoordelijk voor 4% van de CO2 uitstoot. Dit is onnodig en kan beter! In plaats van melk gebruiken wij alternatieven, zoals plantaardige eiwitten en vetten. Door de koe overbodig te maken draagt ons vegan ijs bij aan een beter milieu. 

Vegan ijs neemt een steeds grotere plaats in bij horecazaken en bij consumenten, omdat steeds meer mensen bewuster bezig zijn met wat ze eten, en het effect dat het heeft op mens, dier en milieu. Wij maken ons ijs helemaal zelf, echt ambachtelijk ijs. We bedenken en maken alle smaken en concepten zelf vanuit ons ijsfabriekje. Ambachtelijker kun je het niet krijgen.

Waar bij ‘normaal’ ijs de basis vaak melkpoeder en room is, maken wij ons vegan ijs op basis van cashewmelk of sojayoghurt. Zo kun jij op ieder moment van de dag genieten - zonder enig schuldgevoel - van overheerlijk ijs.

Vegan ijs is verschrikkelijk lekker

Met vegan ijs variëren we nét zoveel als met niet-vegan ijs. En aangezien vegan ijs steeds populairder wordt, ontstaan er ook steeds meer smaken. Wij van IJsbaart hebben onze creativiteit de vrije loop laten gaan en hebben de allerlekkerste combinaties vegan ijs bedacht, zoals:

-        Tiramisu cacao swirl (klinkt hemels, toch?)

-        Choco brownie (bestaan er mensen op deze wereld die dit niet lusten?)

-        Jogurt bosvruchten (gouden combinatie!)

Met deze unieke smaakcombinaties loopt het water je in de mond. Wij maken ons ijs met passie en met premium ingrediënten. In onze romige ijsjes op een stokje en vegan cups kom je stukjes vegan brownie, nootjes of echte stukjes fruit tegen. Lekker is het gegarandeerd. 

Daarnaast hebben we onze fruitijsjes op een stokje met de smaken aardbei, vlierbloesem framboos, mango passie en appeltje peer. Fruitijs waarbij we echt fruit gebruiken. En dat proef je! Heerlijk voor tijdens de warme zomerdagen.

Vegan ijs is dus alles behalve saai.

IJsbaart drie vegan ijs cups

Lactosevrij ijs is de oplossing voor velen

Lactose intolerant zijn betekent dat je lactose niet kan verteren. Het meeste sorbetijs is wel vegan, maar hoe lekker is het om ook eens op zijn tijd van romig, ambachtelijk en plantaardig ijs te genieten? Dat kan gelukkig ook met vegan én lactosevrij ijs. Aangezien de dierlijke melkproducten worden vervangen door plantaardige producten kun je zonder klachten lekker genieten van je ijsje. Helemaal lactosevrij en puur.

Daarnaast is het als horecazaak natuurlijk super klantvriendelijk om je gasten allerlei soorten ijs aan te bieden, zodat ze ook van lactosevrij ijs kunnen genieten. In een cupje of op een stokje. Voor ieder wat wils, voor zowel kids als volwassenen!

Vegan ijs is de toekomst

We zijn ons met zijn allen steeds meer bewust van duurzaamheid, gezondheid en van de wereld om ons heen. En gelukkig maar! Vegan ijs - plantaardig ijs dus - past daar perfect in!

Benieuwd naar onze overheerlijke smaken? Kijk op onze website waar je ons vegan ijs kan bestellen en in welke horecazaken ze te koop zijn. Ben jij een horecaondernemer die op zoek is naar vegan ijs? Bekijk dan hier ons aanbod en vraag een gratis proefpakket aan voor je horecazaak. Zo proef je eerst de ijsjes voor, voordat je het aanbiedt in de zaak.

Smakelijk!

Vorige
Vorige

Vegan ijs thuisbezorgd krijgen: makkelijker en sneller dan ooit